[2019-02-05] Wingsuit Challenges - Header

Word een Wingsuit proximity-meester

05-02-2019 05:00

Als je onze recente artikelen hebt gelezen over Steep-uitdagingen, heb je tricks en races op je snowboard of ski's al onder de knie dankzij een aantal uitdagingen op beginnersniveau. De uitdagingen waren tips van toegewijde Steep-spelers van de Yeti Society.

Deze week gaan we de lucht in!

Dit artikel gaat over Wingsuit proximity-uitdagingen. In tegenstelling tot tijdgevoelige races, moet je bij deze uitdagingen door checkpoints zweven terwijl je zo dicht mogelijk bij de grond blijft en zo rakelings mogelijk langs obstakels scheert. Stuur ons een paar #SteepPhotoMode-afbeeldingen van je proximity-runs via sociale media!

[2019-02-05] Wingsuit Challenges - Say Hi!

Een van onze Britse Yeti's, Calplex, heeft een aantal tips voor je. De eerste is Say Hi! in de Alpen.

“In tegenstelling tot tijd-uitdagingen gaat het hier om risico's nemen als je het goud wilt verdienen. Ben je dapper genoeg en heb je zin in een uitdaging, vlieg dan zo dicht mogelijk langs de gletsjers en rotsen. Wil je het rustig aan doen en eerst aan de besturing van een wingsuit wennen, zweef dan de scherpe rotsen voorbij. Dan hoef je je geen zorgen te maken over ontwijken of het nemen van risico's. Je kunt de uitdaging in je eigen tempo aangaan. Begin aan de uitdaging als je er klaar voor bent en verbeter je persoonlijke record!”

Say Hi! is te vinden op 1738 N – 5360 W in Aiguilles.

Maar er is meer! Calplex gaat verder:

[2019-02-05] Wingsuit Challenges - Fly Like A Whale

“Ben je op zoek naar een soortgelijke uitdaging, maar dan in Alaska? Dan raad ik Fly like a Whale aan; het is precies dezelfde soort uitdaging, die je in je eigen tempo kunt aangaan.”

Je kunt deze Alaska-uitdaging vinden op coördinaten 1437 Z – 1527 W.

[2019-02-05] Wingsuit Challenges - Kahiltna Fly

Steep wingsuit-expert Bonecrusher2D heeft ook een Alaska-uitdaging voor je, als je er zin in hebt. Kahiltna Fly begint op 1468 N – 2749 W, en je moet je niet laten ontmoedigen door de moeilijkheidsgraad:

“De kloven en rotsen zorgen ervoor dat je eerst op veilig kunt spelen en aan de buitenkant kunt blijven zweven, of kunt proberen om door de smalle rotsen heen te vliegen.”

Je ziet dat je voor elk van deze uitdagingen hetzelfde advies krijgt: doe het rustig aan tijdens je eerste pogingen, en daag jezelf daarna steeds meer uit om lager en lager te vliegen.


Wil je zien hoe de profs het doen?

Kijk dan eens naar het YouTube-kanaal van Team AVALANCHE. Hier vind je wereldrecord-runs van leden van de Yeti Society, zoals Bonecrusher2D en SiNoMaTiC!

Heb je hulp nodig bij een uitdaging in Steep, of wil je een succesverhaal delen, ga dan naar onze officiële forums of subreddit.

Het Steep-team